Kotteren

Vrijdag Kottertechniek is specialist in mobiel kotteren in heel Nederland. Met onze mobiele kottermachines kunnen we uitgesleten of ovale gaten oplassen en terugbrengen tot de originele maat. Dit kan op uw bedrijfslocatie maar ook in onze werkplaats in Vragender, Achterhoek.
 

Wat is kotteren?

Kotteren is het repareren van een uitgesleten (te groot of ovaal geworden) gat of gaten. Om het gat te repareren wordt als eerste het hart van het desbetreffende gat opgezocht en vervolgens worden er twee of meer lager blokken gemonteerd in de hartlijn van de gaten. Nadat dit is gebeurd wordt het gat door middel van een lasproces inwendig opgelast waardoor het gat kleiner wordt dan de oorspronkelijke maat. Nadat de las voldoende is afgekoeld wordt het overtollige aangebrachte materiaal er met een beitel uitgedraaid, waardoor er een zuiver rond gat ontstaat op de honderdste nauwkeurig.
 

Waarom kotteren?

Een voorkomend gebrek bij grondverzetmachines die een aantal jaren volop in bedrijf zijn, is dat de bewegende delen slijten en dat er speling ontstaat. Deze speling kan erg hinderlijk zijn voor de machinist en zal op den duur grote schade veroorzaken aan uw machine.

Omdat er in scharnierpunten en met name pen gatverbindingen twee verschillende delen over elkaar glijden zal er op deze punten slijtage ontstaan. De bussen slijten uit en daardoor ontstaat er speling.

Vrijdag Kottertechniek beschikt over de middelen om deze gebreken te verhelpen door middel van de “Kottertechniek”.
 

Voordelen van mobiel kotteren?

  • Door kotteren toe te passen kunnen gaten weer op de originele maatvoering terug worden gebracht, op een honderdste nauwkeurig.
  • Men kan na de revisie een originele pen, lager of bus monteren.
  • Men houdt de machine in originele staat.
  • Meerdere gaten in lijn, bijvoorbeeld een knikpunt van een laadschop. Bij zo’n knikpunt is het heel belangrijk dat de gaten zuiver boven elkaar komen te zitten. Dit is te realiseren omdat men de gaten reviseert in één opspanning.
  • Het grootste voordeel is dat wij mobiel kunnen kotteren. Dat wil zeggen dat wij het ontstane gat ter plekke in uw eigen werkplaats repareren, bij een zo’n min mogelijke demontage van de machine. Hierdoor wordt stilstand en transport kosten binnen de perken gehouden.
 

Toepassing

Vrijdag Kottertechniek past mobiel kotteren toe op diverse machineonderdelen, zoals:
  • Giekdelen van bijvoorbeeld grondverzetmachines
  • Snelwissels
  • Bakoren
  • Knikpunten van shovels
Maar deze techniek is natuurlijk ook op andere machines en / of objecten toepasbaar.
 

Mobiel kotteren op uw locatie

De werkplaats van Vrijdag Kottertechniek is gevestigd in Vragender. Van daaruit bedienen wij klanten in heel Nederland. Met onze volledig ingerichte servicebus komen we graag naar u voor mobiel kotteren.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Mobiel kotteren is het op locatie verhelpen van uitgesleten of ovale pen-gat verbindingenVrijdag Kottertechniek is specialist in mobiel kotterenMobiel kotteren van een uitgesleten pen-gat verbinding van een tractor - Vrijdag KottertechniekVrijdag.com
Vrijdag.comVrijdag.comVrijdag.com